update

Rookmelders vanaf 1 juli verplicht

Heb jij ze al hangen in je huis of bedrijfspand? Rookmelders: vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland verplicht om er op elke verdieping één te hebben. Wel zo veilig natuurlijk, want rookmelders redden letterlijk levens. Heb je rookmelders nodig? Dan kan je bij TSS terecht. 

Zo zit het met rookmelders
Voor nieuwbouw was een rookmelder per verdieping al verplicht. Vanaf 1 juli geldt die verplichting ook voor bestaande bouw. Daarnaast adviseren de brandweer én wij om ook rookmelders op te hangen in vluchtroutes. Dus de weg die jij loopt als er een alarm afgaat. Nóg veiliger is het om ook melders in je slaapkamer te hangen. Ga je voor maximale veiligheid? Hang ze dan eveneens in ruimtes waar meer risico is, bijvoorbeeld waar je cv zit. Ook de plek waar en hoe je de rookmelders hangt, luistert nauw. Aan het plafond en zo’n vijftig centimeter vanaf de muur, is het beste.

TSS helpt je graag!
Wij leveren rookmelders via onze partner. Uiteraard voldoen deze melders aan het Europese keurmerk EN 14604. De mogelijkheden zijn divers, zo kun je kiezen uit:

  • Losse rookmelders
  • Gekoppelde rookmelders: gaat er één af in je huis? Dan gaan ze allemaal af.
  • Een brandmeldinstallatie, waar rookmelders onderdeel van uitmaken. Maar ook andere melders zoals koolmonoxidemelders. Heb je een alarmsysteem van TSS? Dan zorgen wij dat de rookmelders daarop aangesloten zijn. Extra veilig. Rook ruik je namelijk niet altijd, maar een alarm is niet te missen. Bijvoorbeeld in je slaap.

Meer weten?
We helpen je graag. Bij Contact zie je hoe je ons het beste bereikt.

Lees ook onze andere updates!

Naar het overzicht

De VRKI 2023 is vanaf nu beschikbaar

Bekijk de update van De VRKI 2023 is vanaf nu beschikbaar

Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Bekijk de update van Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Vasco: “Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan”

Bekijk de update van Vasco: “Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan”