Brandmeldinstallaties

Brand ontdekken & ontruimen

Onze brandmeldinstallaties zijn in te zetten voor twee doelen. Voor branddetectie: het alarm gaat af als er rook of hitte is. Om een brand vroegtijdig te ontdekken, zodat je actie kunt nemen en meer tijd hebt om je huis of werkpand veilig te verlaten. Daarnaast kan je een brandmeldinstallatie zelf in alarm laten gaan voor het ontruimen van een pand bij een calamiteit. Scholen en gemeenten maken daar bijvoorbeeld veel gebruik van.

Verschillende technieken

Kies bij ons uit diverse branddetectieprincipes – dus manieren waarop brand wordt ontdekt. Denk aan:

  • Rook detecteren: dat noemen we een optische branddetector.
  • Hitte detecteren: dan gaat het alarm ook af als er geen rook is.
  • Meten van luchtdichtheid: ook wel Fire Beams genoemd. De dichtheid van lucht stijgt bij rookvorming.

 

Vraag ons gerust om advies, we denken graag met je mee!

Koppelingen tussen melders

Hoe een brandmeldinstallatie werkt? Nou, bij een brandmeldinstallatie zijn verschillende melders aan elkaar gekoppeld. Is er bijvoorbeeld rook in een kamer? Dan gaan alle rookmelders binnen het pand af. Vlammen verspreiden zich snel, dus belangrijk dat alle mensen binnen een gebouw tijdig gewaarschuwd worden. En dat het pand in zo’n geval ontruimd wordt. Bij de melders kan je denken aan:

  • Rookmelders (vanaf 1 juli 2022 wettelijk verplicht)
  • Koolmonoxidemelders

Zet je het systeem zelf in alarm bij een calamiteit? Dan gaat het alarm ook overal aan voor ontruiming.

 

Alles conform de wettelijke eisen

Zo stelt de brandweer wettelijke eisen voor de brandveiligheid van panden als een kinderdagopvang of school. En andere zakelijke gebouwen en panden, waar je een gebruikersvergunning voor nodig hebt. Wij zorgen dat alles goed is geregeld. Van de brandmeldinstallatie zelf tot het benodigde certificaat daarvoor. We werken daarbij nauw samen met onze partners.

Persoonlijk advies & maatwerk

Beveiliging is altijd maatwerk, omdat geen enkele situatie hetzelfde is. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn, denken we graag met je mee. Persoonlijk advies. Zo krijg je de beveiliging die je écht nodig hebt.

Hoge kwaliteit systemen

Bij brandmeldinstallaties werken wij samen met partners. Kwaliteit vinden wij heel erg belangrijk. Daarom werken we alleen met partners en merken waar we zelf 100% achter staan. Zo garanderen we kwaliteit.

Erkend beveiligingsbedrijf

TSS is een VEB erkend beveiligingsbedrijf. Heb je een beveiligingscertificaat of opleveringsbewijs nodig, voor bijvoorbeeld een verzekering? Ook dat geven wij uit.

Interesse? We helpen graag!

Bel, mail of app ons gerust voor meer informatie. Of lees eerst meer over onze werkwijze en ons team.