interview

Vasco: “Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan”

Op het kantoor van TSS Beveiliging staat Vasco bekend als de ‘snelle oppikker’. Want hij kwam uit de horeca, maar kreeg het vak van monteur zeer rap én goed in de vingers. Wanneer zijn werkdag geslaagd is? Vasco: “Als we klanten hebben verrast met onze service. Bijvoorbeeld door bliksemsnel op de stoep te staan bij een storing. Of klanten na te bellen als het alarm is afgegaan – gewoon om te checken of wij nog iets kunnen doen.”

Carrièreswitch
Vasco werkt nu zo’n vier jaar als monteur bij TSS Beveiliging. Daarvoor had hij nog geen ervaring in de beveiligingsbranche – ook had hij geen technische achtergrond. Vasco: “Ik kreeg de kans om bij TSS de basisopleiding voor elektromonteur te volgen. Dan leer je de theorie. Maar het échte werk leer je vooral door het gewoon te doen. Meekijken met collega’s en verschillende klussen oppakken. Mijn ervaring is dat er veel kan bij TSS – als je het technische inzicht hebt én de wil om het vak te leren.”

Elk huis is uniek, dus ook wat we maken is uniek
De afwisseling: dát vindt Vasco het leukste aan zijn werk. “Elk huis is uniek, dus wat we maken is ook altijd uniek. Denk aan de bouw van het huis, de beveiligingswensen en de omgeving. Hoe makkelijk is het bijvoorbeeld om bij een raam op de eerste verdieping te komen? Daarnaast ga ik élke dag ergens anders heen, en heb ik de ene keer een grote klus en dan weer een kleine klus. Ook ontmoet ik ontzettend veel klanten – dat vind ik heel leuk.”

De monteurs hebben een beveiligingsplan als ze naar de klant gaan om beveiligingssystemen te installeren. “We kijken op het moment zelf altijd of het nóg beter kan. En kom ik technisch iets onverwachts tegen? Dan probeer ik dat direct op te lossen – zo heb ik een behoorlijke voorraad materiaal in mijn bus liggen.”

 

Specialisatie: het recept kennen van producten

TSS werkt alleen met een beperkt aantal merken, waar het beveiligingsbedrijf zelf 100% achterstaan. Dat is een bewuste keuze om kwaliteit te garanderen. “Om een huis of bedrijf goed te beveiligen, moet je het recept kennen van producten. Alleen dan kan je ze goed instellen, het juiste advies geven en storingen oplossen.” TSS houdt de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten. Zijn er nieuwe functies? Nieuwe merken? TSS gaat dan eerst uitgebreid op onderzoek uit.

Vasco: “Morgen ga ik een nieuw alarmsysteem installeren bij een klant. Samen met Mark Golubew ben ik daarvoor eerst naar Italië gegaan, waar het systeem gemaakt wordt. We hebben een rondleiding gekregen en ze hebben ons alles uitgelegd over het product. Ook hebben meerdere collega’s het alarmsysteem vervolgens getest, getest en nog eens getest. We laten niets aan het toeval over, haha.”

Teamwork
Alle medewerkers van TSS beginnen samen tijdens de dagstart. Stipt om 7.30 uur, met een bak thee of koffie. Dan nemen ze ook de meldingen door die de meldkamer heeft gekregen nadat er een alarm is afgegaan. Vasco: “We kijken met welke meldingen we iets kunnen doen, stemmen het werk af en geven tips aan elkaar. Zo gaan we goed voorbereid op pad naar onze klanten. Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan, als dat nodig is. Die service vinden we ook enorm belangrijk.” En na het werk? “We doen vaak nog een borreltje na werk. Het is een gezellig en divers team en veel collega’s zien elkaar ook naast het werk.” Hoe Vasco zijn ideale weekend eruit ziet? “Het liefst heb ik dan zo min mogelijk gepland – lekker doen waar we zin in hebben. Samen met mijn vriendin ga ik bijvoorbeeld vaak lekker fietsen naar het strand. Of films kijken.”

Wist je dat TSS op zoek is naar een monteur?
Interesse? Neem een kijkje bij onze vacatures. Wie weet ben je die gedreven monteur die wij zoeken!

Lees ook onze andere updates!

Naar het overzicht

De VRKI 2023 is vanaf nu beschikbaar

Bekijk de update van De VRKI 2023 is vanaf nu beschikbaar

Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Bekijk de update van Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Vasco: “Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan”

Bekijk de update van Vasco: “Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan”