interview

Monteur Fabian: “De specials zijn het leukste om te maken”

Fabian werkt al zo’n 25 jaar bij Techno Security Systems (TSS) Beveiliging als monteur. De nestor van TSS. Weet een collega iets niet? Raad nodig? Dan bellen ze Fabian, want hij heeft antwoorden. Wat hij het leukste vindt aan zijn werk? Daar hoeft hij niet over na te denken: “Het contact met klanten! Mensen helpen, ze ontzorgen. En de techniek natuurlijk – die combinatie verveelt nooit.”

Meteen een vakkundige check bij aankomst
Als Fabian voor het eerst bij klanten komt, kijkt hij altijd even om zich heen. Een snelle check. “Zo kijk ik naar de beveiligingsklasse van de ramen, deuren en het hang- en sluitwerk. Is het een oud of nieuw pand? Waar kan risico vandaan komen – is er een achterom bijvoorbeeld? Of staan er vuilnisbakken tegen het huis, waardoor inbrekers al snel op de eerste etage komen?” Alles om een goed beeld te krijgen van de beveiligingssituatie van de klant.

Beveiliging die de klant echt nodig heeft
Elke situatie is anders, daarom biedt TSS altijd maatwerk. Maar wat betekent dat dan? Fabian: “Bij TSS vinden we het belangrijk dat klanten de beveiliging krijgen die ze écht nodig hebben. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet altijd. Een voorbeeld. Laatst was ik bij een klant, waar nét ingebroken was. De klant was bang en emotioneel en wilde graag heel veel camera’s. Na onze analyse bleek dat niet de beste oplossing te zijn. Ons advies was om voor één camera te gaan, op de risicoplek.”

Bewust tijd reserveren voor mogelijke klantvragen
Belangrijk is dat klanten weten hoe iets werkt. Fabian: “Je kunt nog zo’n mooi camera- of inbraaksignaleringssysteem hebben, maar als je niet weet wat je ermee kan … heb je er weinig aan. Daarom nemen we de tijd voor een goede uitleg. Soms wel xx uur.” Ook ná de installatie vindt TSS service en ontzorgen belangrijk. “Wij reserveren elke dag ruimte voor klantvragen. Dat doen echt niet alle beveiligingsbedrijven, weet ik uit ervaring. Laatst belde een klant dat een timmerman een deur weghaalde met een alarmcontact. Een uur later stonden we op de stoep, direct opgelost.”

“De specials vind ik enorm leuk …”
Waarom Fabian na 25 jaar nog niet is uitgekeken op zijn baan? “Er is zoveel mogelijk. Vroeger had ik nooit gedacht dat we nu zouden werken met camera’s met gezichtsherkenning, haha. De ‘specials’ zijn het leukste: iets maken, wat nog nooit gemaakt is. Zo heb ik laatst een systeem geïnstalleerd bij een klant, waar ik 19 andere dingen aan gekoppeld heb. Denk aan rook- en koolmonoxidemelders, maar ook schuifdeuren, lichten en luxaflex. Alles aan te sturen via zijn app. Mooi toch?”

Ga je voor teamwork of zelfstandigheid?
“Teamwork! We helpen elkaar, denken met elkaar mee en hebben ook gewoon de grootste lol. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar juist zo goed aan. Ik vind het overigens enorm leuk om nieuwe collega’s in te werken en te begeleiden.”
Waar je Fabian in zijn vrije tijd kan tegenkomen? In speeltuinen en bossen, met zijn twee kinderen en vrouw. Maar ook op de motor – tijdens een mooie tocht.

Lees ook onze andere updates!

Naar het overzicht

De VRKI 2023 is vanaf nu beschikbaar

Bekijk de update van De VRKI 2023 is vanaf nu beschikbaar

Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Bekijk de update van Tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Vasco: “Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan”

Bekijk de update van Vasco: “Vaak zijn klanten verrast hoe snel we op de stoep staan”